Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вашингтон с призовка към "Фейсбук" заради заблуждаващи публикации за Covid ваксини

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Офисът на главния прокурор на Вашингтон Карл Расин разкри в четвъртък, че изпратил призовка на социалните медии "Фейсбук" (Facebook) с искане на документи и данни, доказващи, че компанията е намалила заблуждаващите публикации на своята платформа за ваксините срещу Covid-19.

"Facebook заяви, че предприема действия за борба с разпространението на дезинформация за Covid ваксините на своя сайт, но след това, когато беше притиснат да покаже свършената работа, компанията отказва. Разследването на главния прокурор Расин има за цел да се увери, че Facebook наистина предприема всички възможни стъпки за минимизиране на ваксинната дезинформация на нейния сайт и за подпомагане на общественото здраве", заявиха от офиса на главния прокурор на Вашингтон.

Карл Расин настоява "Фейсбук" да представи свое проучване за ваксинационните колебания, както и документи, идентифициращи нарушителите на политиките на социалната медия, информация за общия обем на премахнатото съдържание и подробности за ресурсите, които технологичният гигант отделя за борба с дезинформацията.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!