Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест за лошото състояние на пътя към ММЦ

Снимка: Здравко Василев

Мирен протест организират жители на Приморско заради състоянието на пътя между Приморско - ММЦ - Китен. Според тях,  участъкът е в безобразно състояние от години и се нуждае от спешен ремонт. Този път може успешно да се използва, за да развиваме туризъм, посочи един от организаторите Здравко Василев.

Пътят, като цяло, не е натоварен дори и през летния сезон. Но е изключително атрактивен и има огромен потенциал, който, за съжаление, не е развит в последните 20 години. За велосипеден туризъм, за пешеходен туризъм… Защото, колкото повече нашите гости се движат, циркулират между градовете Приморско и Китен, посещавайки ММЦ, толкоз повече те са склонни и това е предпоставка да оставят повече средства. Защото на туризма това му е идеята“, посочи Василев.

Протестът ще се проведе на 9 юли от 7.30 до 8.30 ч. на моста на река Дяволска и ще затрудни временно движението на автомобили. От Община Приморско посочиха в своя позиция, че са стартирали редица процедури и ще търсят финансиране за отсечката.

Интервю със Здравко Василев можете да чуете в прикачения файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна