Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плишкова обърна Сабаленка на "Уимбълдън"

Каролина Плишкова ликува, след като е отстранила Арина Сабаленка на полуфинал на турнира по тенис "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

Каролина Плишкова се класира за финала на "Уимбълдън". Поставената под номер осем чехкиня се наложи трудно след обрат с 5:7, 6:4, 6:4 срещу Арина Сабаленка за близо два часа. 

Представителката на Беларус, която е втора в схемата на "Уимбълдън", поведе в резултата след решителен пробив в 12-ия гейм на първата част на мача. Чешката тенисистка изравни след 6:4 във втория сет, печелейки подаването на Сабаленка в петия гейм. Плишкова, която ще играе на втори финал от турнирите от "Големия шлем", оформи обрата в срещата след 32 печеливши удара и 14 аса. 

"Загубих първия сет и бях малко разочарована. Тя сервираше добре, но съм щастлива от това, че намерих слабо място в играта й и стигнах до победата. Имаше печеливши удари от всяка позиция. Беше важно да запазя концентрация в този равностоен мач. Екипът ми е положително настроен и това наистина ми помогна", заяви Плишкова след края на двубоя. Чехкинята достигна до двубоя за титлата на Откритото първенство на САЩ през 2016 година. На финала в Лондон Плишкова ще се изправи срещу австралийката Ашли Барти, която е номер 1 в световната ранглиста.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!