Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Западен Лондон са готови за изборния ден

Снимка: архив

"Аз съм координатор за Западен Лондон, вече всичко е подготвено за изборите в неделя на 11 юли“, разказа пред БНР Атанас Цветански, доброволец за изборите в неделя.

„При нас има пет секции и в петте ще има машина, те са вече тук, утре ще се транспортират до секциите с представители на „Сиела Норма“.

Първоначално имаше затруднения с подбора на членовете на СИК, защото периодът е отпускарски, някои се отказаха, които бяха на последните избори, защото беше кошмарно за нас, стоя се до 5 часа сутринта, изключително натоварено, 1665 човека минаха през нашата секция, но вече запълнихме бройките“, поясни още Цветански.

По думите му на места има данни за назначения на доста политически лица в някои СИК в Лондон, но при тях е няма такива случаи.

"Неприятното е, когато това става в последния момент. Сега силно се надявам, при повечето разкрити секции, да ни бъде по-леко,  да не се случи, както на редовните избори. Отново ще се спазват противоепидемичните мерки, надявам се да няма струпване на опашки от хора", заяви Атанас Цветански.

135 секции ще бъдат разкрити на територията на Великобритания.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени