Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка организира световната конференция Future of Film 2021

Снимка: Future of Film 2021

Днес професионалисти в сферата на киното, от всички краища на света, се срещат онлайн в поредица от лекции и дискусии на конференцията Future of Film 2021. Тя се организира от две дами -  българската кино режисьорка, базирана в Лос Анджелис Боряна Иванова и Танвия Сапру.

„Започнахме с конференцията Future of Film през 2018 г. Тя разглежда различни аспекти, които въздействат върху това как се творят филми, като например нови технологии, култура и общество. Тази година главната тема ще бъде културното наследство“, разказа в ефира на радио София Боряна Иванова.

Тя добави, че чрез тазгодишната тема “Как смесеното културно наследство влияе на начина, по който разказваме истории” изследва културното многообразие, което дава на съвременния глобален свят нови перспективи.

Целта на The Future of Film е да свързва общността от професионалисти, инфлуенсъри и експерти от кино индустрията от цял свят и да даде глас между тях и публиката. Зрителите ще могат да влязат в пряк разговор и дискусия с лекторите в края на всеки панел.

Боряна Иванова e режисьорка и продуцентка, базирана в Лос Анджелис, от където работи с медийни компании и общности по целия свят, за които създава иновативни истории и в същото време разглежда критични въпроси със социална значимост. Нейни творби са прожектирани в Дома на световните култури в Берлин, Художествената галерия на Онтарио в Торонто, както и на фестивали по цял свят. Родена и израснала в София, в последното десетилетие тя живее и твори в Холандия, Испания, Южна Африка, Германия и САЩ.

Подробности можете да чуете в интервюто на Лили Големинова с Боряна Иванова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени