Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболен национал с първи трансфер в чужбина

Димитър Димитров
Снимка: БФВ

Националът по волейбол Димитър Димитров ще продължи кариерата си в италианския елитен Консар (Равена), съобщи сайтът на клуба. За 20-годишният диагонал, който до сега играеше за ЦСКА, това ще бъде първо излизане в чужбина. Димитров е и седмият български волейболист, обличал екипа на Равена в историята. През миналия сезон там игра и националът Алекс Грозданов.

През новия сезон Димитър Димитров ще бъде съотборник с македонския национал Александър Ляфтов, който стана шампион на България с Хебър (Пазарджик), а преди няколко дни също бе представен като ново попълнение на италианския тим.

„Нямам търпение да започна сезона с новия си клуб и то при първото си излизане в чужбина. Знам за много високото ниво на италианското първенство и вече се подготвям като тренирам както физически, така и технически. Първата ми цел ще бъде да се впиша възможно най-добре в отбора и в града и след това да помогна на новите ми съотборници при постигането на целите, които ще си поставим през сезона", заяви Димитров пред клубния сайт на Равена.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени