Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвано Пранди обяви разширения състав на България за европейското

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол обяви разширения състав за подготовка за европейското първенство, която започва  на 19 юли в София. Специалистът е повикал общо 20 състезатели, като постепенно групата ще бъде редуцирана. Първите две седмици ще преминат със занимания в зала „Христо Ботев”, а от 1 август стартира лагерът в Самоков.

Там националите ще изиграят общо 4 контролни срещи. На 5 и 6август с Хърватска и на 13 и 14 август с Нидерландия, като поне две от срещите ще бъдат открити за фенове и журналисти.

На 19 август отборът заминава за Украйна, където пък ще премери сили с домакините, Сърбия и Словения като част от подготовката си за шампионата на Стария континент. Последните тренировки преди заминаването за европейското ще бъдат в зала „Христо Ботев”.

Разширен състав на България:

Разпределители:

Георги Сеганов

Владимир Станков

Светослав Станков

Диагонали:

Цветан Соколов

Велизар Чернокожев

Жани Желязков

Посрещачи:

Тодор Скримов

Мартин Атанасов

Аспарух Аспарухов

Светослав Иванов

Гордан Люцканов

Георги Петров

Центрове:

Алекс Грозданов

Николай Николов

Светослав Гоцев

Николай Колев

Стефан Чавдаров

Илия Петков

Либеро:

Владислав Иванов

Петър Каракашев

Волейболните национали ще изиграят общо седем контролни срещи преди началото на първенството на Стария континент. На 5 и 6 август играчите на Силвано Пранди ще мерят сили с Хърватия, а на 13 и 14 август с Нидерландия. Поне две от срещите ще бъдат открити за фенове.
На 19 август отборът заминава за Украйна, където пък ще срещне домакините, Сърбия и Словения като част от подготовката си за шампионата на Стария континент. Последните тренировки преди заминаването за европейското ще бъдат в зала „Христо Ботев”.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени