Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Болтаджиев: При "Пирогов" виждаме върха на айсберга

Д-р Николай Болтаджиев
Снимка: вестник "Капитал"

"Очевидно се източва НЗОК. Очевидно от "Пирогов" са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки. Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. От друга страна това не са всички колеги от "Пирогов". От друга страна протестът е политически, защото и Бойко Борисов се намеси в него". 

Това коментира пред БНР д-р Николай Болтаджиев, от Сдружението на частните болници, който се е подписал в протестно писмо в подкрепа на служебния министър Стойчо Кацаров. Той е избран начело на Центъра за защита правата в здравеопазването, който доскоро бе оглавяван д-р Кацаров. 

Отново протест в защита на уволнения шеф на "Пирогов"

Според д-р Болтаджиев "се вижда върха на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260". 

"Досега имаме две болници, на които за много по-дребни нарушения бяха отнети лицензите. Ако се спази законът, на "Пирогов" трябва да се прекрати договорът. "Пирогов" вече не е от болниците, които, ако не съществуват, ще пропадне здравеопазването. Но аз държа да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор, но това не оправдава точенето на Касата", допълни д-р Болтаджиев в предаването "12+4". 

Премиерът Янев не отговори дали ще поиска оставката на Стойчо Кацаров

"Пирогов": Кацаров не е бил на безплатен преглед, не му се полага 

Интервюто с д-р Николай Болтаджиев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна