Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денис Игнатски пише за любовта и бъдещето в дебютния си роман

Снимка: Радио София

Хората са намерили по-развит разум извън родната си планета. Това е основата на много фантастични произведения, но разликите са в детайлите, в героите, в продължението.

Поредният научно-фантастичен роман с подобно действие в бъдещето е литературният дебют „Конфедерация: Тихата война“ на Денис Игнатски.

Книгата представя междугалактически съюз на различни чудновати същества, в който ние, земляните, ще изиграем голяма роля. Някъде в бъдещето обитатели на планетата ни са надскочили развитието и различията си. Обединени, те се включват в междугалактическа федерация, която обещава още повече подем и благоденствие, но не всичко е прекрасно, както изглежда…

Конфедерацията е нещо като днешния Европейски съюз“, обясни с усмивка пред Радио София авторът, - „само че от различни планети, с различни раси и същества.“

Главният герой Куберт (от Черноморието) преминава през редица изпитания в името на федерацията и любовта към любимата, а пътят му е осеян с много болезнени истини за себе си, които никога досега не е знаел.

„Конфедерация: Тихата война“ ще бъде представена на изложението „Алея на книгата“ във Варна, на 6 и 7 август авторът ще бъде специален гост в морската столица и ще раздава автографи.

Чуйте целия разговор с Денис Игнатски.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени