Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Йорданов: В следващите 15 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебното

Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС

„В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет. Това е посоката според нас, в която трябва да се развива страната. Ако няма, вероятността да отидем на предсрочни избори, поредни, е голяма.“ Това каза от името на ИТН Тошко Йорданов при откриването на сесията на новоизбрания парламент.

„Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, според нас е доста по-близък до реалността и това, което желаят българските граждани“, каза Йорданов.

„Когато президентът Радев даде мандат, ние ще предложим кабинет и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат“, декларира Тошко Йорданов пред Народното събрание.

По думите му по темите за посоките пред страната ИТН няма особени различия с повечето политически партии.

„Нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, нито по темата за унизителните пенсии на нашите майки и бащи.“

В следващите 10-15 дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че искаме да направим, които са еднакви за повечето политически сили в тази зала“, подчерта Йорданов.

Чуйте изказването от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна