Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положителен тест на състезател по плажен волейбол от САЩ

Тейлър Краб (вляво) пропуска игрите в Токио.
Снимка: Salt Lake City Monitor

Състезателят по плажен волейбол Тейлър Краб от САЩ е дал положителна проба за Covid-19 и пропуска олимпийските игри в Токио. 

29-годишният Краб е тестван в неделя при пристигането си в японската столица и е поставен под 14-дневна карантина. Той трябваше да си партнира на ветерана Джейк Гиб в олимпийския турнир, а първата им среща беше насрочена за 25 юли срещу италианците Енрико Роси и Адриан Карамбула. 

Краб ще бъде заменен от Трай Бърк, който снощи замина по спешност от САЩ за Япония. При пристигането си в японската столица състезателите по волейбол от националния отбор на САЩ са задържани на летището за 18 часа заради съмнителни проби, като от тях е изискано да си направят втори тестове. Американските медии съобщават, че на следващия ден Гиб е тренирал самостоятелно в олимпийското село. 

Друг състезател по плажен волейбол от САЩ Ник Лусена също е провел занимание без партньора си Фил Далхаусър, който е изолиран, тъй като е бил близък контакт с Краб в самолета към Токио. 

Общо 79 души, свързани с Олимпиадата, са раегистрирани с положителни проби за коронавирус в Токио от 1 юли насам, в това число шестима спортисти. Организаторите днес обявиха, че още един неназован чуждестранен състезател е дал позитивна проба в японската столица, но той не е бил настанен в олимпийското село. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени