Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция на следващото управление

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, представи декларацията на групата на тържественото заседание на новия парламент:

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това честито на първите. Те се проведоха при явен натиск от страна на служебното правителство срещу симпатизанти на ГЕРБ“.

„Ние ще бъдем опозиция на следващото управление и защото няма как да подкрепим една неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи. На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от миналия век“, заяви тя.

Атанасова предупреди още, че здравната система е понесла тежки удари през последните два месеца, а ваксинационната кампания е била провалена:

„Вместо през есента да очакваме подготвени четвърта вълна на коронавируса, българското общество ще бъде изправено пред изпитания, непредвидимост и се надявам да ме опровергаете“. 

„Надяваме се, въпреки нагнетената омраза и нетърпимост, ние депутатите от 46-ото Народно събрание, да имаме силите да надскочим нивото на личните обиди, реваншизма и отмъстителността. Пред България има прекалено големи рискове и трудности, чието преодоляване изисква най-малкото смелост за водене на диалог“, отбеляза в заключение Атанасова.

Чуйте изказването ѝ в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна