Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Ще подкрепим правителство, което да се погрижи за хората, а не за партийните елити

Връщаме се на площадите, ако бъде подменена волята на гражданите, декларира тя от името на ПГ на ИБГНИ

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Нищо няма да ни спре да се върнем обратно на площадите, откъдето идваме, при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на протестите и на гражданите, подчерта Мая Манолова от парламентарната група на „Изправи се БГ, ние идваме“ (ИБГНИ) при откриването на сесията на новото 46-о Народно събрание.

„И нека се знае, че в мига, в който някой се обърка, че тук сме за риалити формат, че тук сме за социален експеримент с българските граждани, че тук сме за Фейсбук демокрация или за „телевизията прави силата“, за тънки партийни сметки или за други форми на подмяна и на партиен инженеринг, ние ще излезем на площадите и ще протестираме, както го правехме досега.“

„Хората очакват да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити“, изтъкна Манолова.

Тя изрази готовност за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, което „да е посветено на дневния ред на българските граждани“.

Още днес ще бъде внесен проект за решение да продължи работата на комисията по ревизия от 45-ото НС и в настоящия парламент, съобщи Манолова.

Готови сме да участваме в провеждането на истинска съдебна реформа и на модернизация на страната“, декларира тя пред парламента.

Ще бъде внесено искане за изслушване на министрите Янаки Стоилов и Бойко Рашков по повод поисканото отстраняване на главния прокурорЩе бъде предложена още анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите и за подслушването на опозиционни лидери, стана ясно от думите на Манолова.

„Днес внасяме и законопроект за преизчисляване на пенсиите“, уточни Мая Манолова и припомни за консенсуса по тази тема от 45-ото Народно събрание.

Призивът „Мутри, вън!“ вече не е достатъчен, за да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани“, заяви в изказването си Мая Манолова. Според нея след десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани по всички етажи и във всички власти и тепърва сблъсъкът с тях ще предизвиква турбуленции в публичния живот.

„Имаме решимостта да осветим този процес. Ние идваме, за да изгоним мутрите.“

Промяната е необратима, ако сме единни, обобщи Манолова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна