Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпити през септември за останалите 40 свободни места за курсанти във НВУ

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.
Снимка: Здравка Маслянкова

Националният военен университет “Васил Левски“ във Велико Търново изпълни на 83 процента план-приема за курсанти за новата учебна година.

191 младежи и девойки вече са записани за курсанти в Националния военен университет и ще се обучават в 13 военни специализации. През септември ще има допълнителна изпитна кампания за запълване на незаетите 40 места, посочи началникът на военния вуз във Велико Търново бригаден генерал Иван Маламов: 

„Ние имахме един проблем с решението на младите хора да стават курсанти. В голямата си степен то беше по-скоро емоционално, отколкото осъзнато. Бях много щастлив, когато на комисиите за прием на новите курсанти те много точно знаеха какво точно искат да учат в нашия университет“.  

Тази събота 121-ин курсанти на НВУ „Васил Левски“ ще получат лейтенантските си пагони на тържествена церемония пред крепостта Царевец. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.