Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мура и Лудогорец оставиха всичко за реванша в Разград

Лудогорец
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Лудогорец завършиха наравно - 0:0 при гостуването на словенския Мура в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Наставникът на шампионите ни Валдас Дамбраускас започва със състава, който победи ЦСКА-София с 4:0 преди няколко дни за Суперкупата. На вратата е Кристиян Кахлина, а в защита - Антон Недялков, Оливие Вердон, Игор Пластун и Жордан Икоко. В халфовата линия действаха Каули, Алекс Сантана и Клод Гонсалвеш. В предни позиции - Пиерос Сотириу, подпомаган от Кирил Десподов и Доминик Янков.

Началните минути бяха за Лудогорец, който със самочувствие овладя средата на терена и наложи сериозен натиск към стъписаните домакини. За съжаление, отбраната на Мура действаше хладнокръвно, не се стъписа, и успя да парира всички опити на нашите за отбелязване на гол. Постепенно домакините изнесоха играта малко по-напред, въпреки че разградчани останаха по-активния отбор. Джордан Икоко и Пиерос Сотириу пробваха удари към вратата на съперника, но неточно. Словенците имаха едно по-опасно положение през първата част, когато диагонален удар затрудни Кахлина, но той се намеси и изби в ъглов удар.

През второто полувреме ролите се размениха - Мура бе малко по-активния отбор, като удари на Клепач и Щурм бяха близо до целта, но и те не успяха. От средата на втората част отново българския шампион имаше инициативата, но пак и пак момчетата на Дамбраускас не успяха да превземат словенската крепост. Най близо до гола бе Елвис Ману, който в 77-ата минута стреля много опасно, топката дори облиза гредата, но от външната страна. Почти веднага след това и атака на Мура завърши с удар в гредата на вратата, пазена от Кахлина, но до гол не се стигна.

Така крайният победител ще бъде определен след реванша в Разград, който е другата седмица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени