Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Кузманов ще бъде на откриването на Игрите

Андрей Кузманов
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на 32-ите Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата, съобщиха от институцията.

България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.

Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, науката и технологиите на Япония, на която ще бъдe обменен опитът на двете държави в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.

Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града – домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени