Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха високотехнологична лаборатория за производство на марихуана в Русе

Снимка: Пламен Христов

Високотехнологична лаборатория за производство на марихуана бе разкрита днес от служителите на Криминална полиция в Русе. Лабораторията се намира на територията на град Бяла, в изоставен промишлен обект. 

Оранжерията е започнала да работи в началото на тази година, като е била оборудвана с вентилационна, поливна и климатична система, както и подходящо осветление, което дава възможност за денонощно отглеждане на марихуаната. 

До днешното разкритие се стига, след като в ОДМВР-Русе е получена информация за изоставен обект, в който се извършва нерегламентирана дейност. След проведено наблюдение на обекта, информацията е потвърдена. Установен и задържан е 42-годишен мъж.

"Залите са направена така, че всеки месец да има готова продукция. Хванахме първата готова, били са четири зали, ние намираме три и в едната вече беше складирана нецялата изсушена тревна маса. Значи говори за около 1700 стръка - един ТИР с наркотик".

Това каза главен инспектор Петър Ванев, началник на Криминална полиция-Русе. Според него това е най-добре оборудваната оранжерия в региона и вероятно е била "планирана дългосрочна инвестиция". Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна