Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: Подкрепа от ГЕРБ и ДПС би била токсична прегръдка

| обновено на 23.07.21 в 17:34
Снимка: БГНЕС

От коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" са готови да подкрепят правителство на промяната с участието на „Има такъв народ“ и „Демократична България“, но не и ако в него се вижда "дългата ръка на ГЕРБ и ДПС". Това заяви лидерът на групата „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова след консултациите при президента Румен Радев.

"Ние смятаме, че такава подкрепа от ГРЕБ и от ДПС би била токсична прегръдка, която да убие очакванията на хората за почтеност, прозрачност и публичност", подчерта тя

 В края на консултациите си с политическите сили президентът Румен Радев заяви, че се предлага нова управленска формула, която няма аналог в българската парламентарна практика: 

"А именно - формиране на кабинет не като коалиция с разпределение на министерски кресла, а формиране на кабинет около съгласие за цели, приоритети и ценности".


Преди срещата си с "Изправи се БГ! Ние идваме!" президентът Румен Радев проведе консултации и с представителите на ДПСна "Демократична България", на партия "Има такъв народ" и на БСПОт ГЕРБ-СДС отказаха участие в консултации с държавния глава.
Още по темата - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна