Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов започна подготовка с Локомотив (Новосибирск)

Българският треньор Пламен Константинов започна подготовка за новия сезон с клубния си отбор Локомотив (Новосибирск). Константинов изведе наличните си играчи за първа тренировка в "Локомотив Арена". Преди това състезателите минаха през медицински прегледи, имаха занимание във фитнеса и на лекоатлетическата писта до залата.

През миналия сезон българският специалист изведе отбора на Локомотив до бронзовите медали в руската Суперлига, като ще играе и в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига за мъже.

"Като цяло планът за подготвителния лагер е традиционен. Започваме в Новосибирск, като в първата фаза обръщаме внимание на лека атлетика и физическото състояние на всеки играч. Надяваме се, че можем да проведем тренировъчния лагер в България. Планирахме го и миналата година, но не успяхме да пътуваме в чужбина заради пандемията. Там вече ще има повече волейбол, тактическа и техническа работа. Като наближи септември ще се подготвим за предварителния етап на Купата на Русия. Той започва доста рано обичайно, но може да се счита за отлична тренировка преди първите кръгове от Суперлигата. Мисля, че до този момент ще бъдем в добра форма. В началото на есента някои играчи ще бъдат с националните си отбори на Европейското първенство, а Джон Перин може да участва в Панамериканските игри. Разбира се, това може по някакъв начин да наруши нашия игрови ритъм, защото новите играчи винаги се нуждаят от известно време за изграждане на взаимодействията в отбора. Но този фактор винаги трябва да се взема предвид при залагане на топ играчи, те играят на най-високо ниво и ще участват с националните си отбори", коментира Константинов след първата тренировка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени