Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За две години броят на автомобилите в Дупница се е увеличил с около 1000 до 28 500

Снимка: БГНЕС

За две години броят на моторните превозни средства (МПС) в община Дупница се е увеличил с около 1000 и към днешна дата броят им е стигнал 28 500, обявиха от администрацията. В бройката не попадат автомобилите втора употреба в над 80-те автокъщи, които са няколко хиляди и са обявени за продан.

Община Дупница е сред водещите в страната ни по най-много автомобили на глава от населението. Леките автомобили са 24 305, а тежкотоварните са 4 192. Това означава, че на 1,43 жители, навършили 18 години, се пада по едно МПС.

Със сигурност община Дупница е рекордьор по брой автомобили на глава от пълнолетните в провинцията и отстъпва само на София. Регистрираните автомобили в София към месец март тази година са 835 000, а общият брой за страната е 3,75 млн.

МПС-та при 6,7 млн. пълнолетни в страната прави по едно моторно превозно средство на средно 1,79 жители - такава статистика обявиха от общинската управа.

Дупница от години се счита за автодепото на страната и общината, която държи най-ниските ставки за продажби и притежание на МПС.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени