Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е с нов национален селекционер по футбол

Русия има нов национален селекционер по футбол. Това е Валерий Карпин, който в началото на следващата седмица ще подпише договор до края на годината. В този период 52-годишният специалист ще съвместява работата си в “Сборная” с треньорския пост в Ростов. В споразумението между Карпин и Руския футболен съюз има опция за удължаване на контракта с още 12 месеца.

Бившият халф заменя начело на националния отбор Станислав Черчесов, който беше уволнен след слабото представяне на Евро 2020. Неговият дебют ще е срещу Хърватия на 1 септември.

“Благодаря на РФС за оказаното доверие. За мен това е огромна чест и признание за досегашната ми работа. Основната задача пред отбора е да се класира за Мондиал 2022 и ще положим всички усилия, за да я изпълним”, сподели Карпин. 

“Валерий Карпин не се нуждае от представяне. Той беше един от най-добрите футболисти на своето поколение, с впечатляващи изяви и на клубно ниво, и в националния отбор. Той вече натрупа и солиден опит като треньор, особено начело на Ростов”, коментира президентът на РФС Александър Дюков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!