Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хъдълстоун играл с изваден глезен и разкъсана връзка

Снимка: Личен архив

Дейвид Хъдълстоун разкри, че е играл със сериозни контузии на Олимпийските игри в Токио. 20-годишният гимнастик не успя да преодолее квалификациите в дебюта си на Летни Игри, след като завърши 37-ми в многобоя. Минути след края на състезанието Хъдълстоун призна, че е играл с изваден глезен и разкъсани връзки в глезена. 

“Болката беше наяве. Личеше си, както и вие видяхте. Но се опитах с волята, с духа си и с мотивацията и с факта, че съм на Олимпиадата да ги махна тези болки. Опитах се, но някои неща не се случват. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си, вие знаете, че имам доста грешки, които са глупави. Не мога да ви кажа колко време ще се възстановявам, това си е Божа работа. След тази контузия не съм спирал да се товаря и най-вероятно се е влошила. Става въпрос за изваден глезен и за разкъсани връзки.

Но мога да кажа, че за мен това е доста добър опит. Това ми е първа Олимпиада, на 20 години съм и имам много пред себе си. Мога да кажа, че това е доста важно за мен за по-високи цели и дай Боже медали за в бъдеще”, каза Хъдълстоун пред БНР след състезанието. 

“Сега ще продължи подготовката ми, с малки пауза и почивка. Но преди Олимпиадата в Париж има и други състезания - европейско първенство и световно първенство. Трябва първо да се възстановя, да съм жив и здрав. След това да кача начални оценки в съчетанията си и психически  да се подготвя за процеса, който е голям. 

След Олимпиадата ще имам малко почивка, физически и психически да се възстановя, а след това подготовката продължава за напред. Знам сега какво ще кажат хората за нас - куфари, екскурзианти, но те не знаят през какво съм минал, за да стигна аз тук днес. Нека си говорят колкото искат. Това ми беше детска мечта, която най-накрая и изпълних. Вече съм олимпийски състезател”, добави младият гимнастик. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени