Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 63 на сто от населението в Кипър вече е напълно ваксинирано

Снимка: Ройтерс

Над 63% от населението в Кипър вече е напълно ваксинирано срещу коронавируса, съобщи днес здравното министерство на страната, която е в средата на четвъртата си вълна от пандемията.

„Ние сме много близо до постигането на нашата цел – голяма част от населението да е ваксинирано”, заяви кипърският здравен министър Михалис Хаджипантелас днес, като отново призова хората да се имунизират.

Почти 72% от възрастното население в страната е получило поне една доза, а 63,2% - и двете дози, обяви днес министерството в седмичната си справка.

Имунизациите в региона-„отличник” – Пафос, където почти 81% от жителите му са ваксинирани, се съчетават с почти нулеви хоспитализации в интензивното отделение на областната болница и с най-нисък процент на новите положителни случаи.

В града се води и активна дейност за информиране на населението, посочиха местните власти.

Митрополитът на Пафос Георгиос подкрепи днес кампанията, като заяви, че „църквата смята ваксините за благословия, използвана за борба с пандемията”. „Бог напътства учените и лекарите да намират лекарствата и ваксините, за да могат хората да преодолеят трудностите” каза той.

Делът на ваксинираните във всички възрастови групи се увеличава в сравнение с данните отпреди една седмица. Най-голям ръст – с почти 5%, има при 16-17-годишните и в групата на 20-29-годишните.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени