Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести против ваксините срещу коронавирус в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сблъсъци между полицията в Париж и протестиращи против ваксините срещу коронавирус и демонстранти против ограниченията заради пандемията имаше в централната част на френската столица. Подобна проява се състоя в Лондон.

В Париж служителите на реда трябваше да използват сълзотворен газ, за да разпръснат тълпите. Демонстрации бяха насрочени също в Марсилия, Монпелие, Нант и Тулуза. Този уикенд френските депутати трябва да гласуват законопроект за задължителна ваксинация срещу коронавирус за здравните работници и създаването на Covid пропуск.

На площад "Трафалгар" в британската столица също се състоя протест срещу локдауна и ваксинациите срещу коронавирус, на който дори беше пусната рап песен, призоваваща децата да не се ваксинират.

На събитието говори и Кейт Шемирани - теоретик на конспирацията, антиваксър и бивша медицинска сестра. Тя е най-известна с популяризирането на конспиративни теории за Covid-19, ваксинациите и 5G технологията.

Демонстрантите не са доволни заради задължителните паспорти за ваксинация за достъп до нощни клубове и зали с голяма публика.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!