Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпратиха борците с гайди и торта

Снимка: БФБорба

Под съпровода на гайди и с празнична торта борците ни заминаха за олимпийските игри в Токио. Изненадата бе подготвена от световния и европейски шампион Иво Ангелов към помощник треньора на националите в класическия стил Бисер Георгиев, който днес чества рожден ден и също отпътува за японската столица.

Близки и десетки приятели дойдоха да изпратят националите ни за най-големия спортен форум на планетата. На игрите България ще бъде представена от Кирил Милов и Айк Мнацаканян в класическия стил, както и от Георги Вангелов в свободния.

„В момента вълнението със сигурност е по-голямо от напрежението – призна Кирил Милов, световен и европейски вицешампион. - Надявам се да запомня Токио с медал, това е най-голямата ми мечта. Времето ще покаже дали ще се случи. Абстрахирам се от всичко, мобилизирам се, гледам да съм концентриран, да дам всичко от себе си и каквото стане.”

“Трябва да спечелиш нещо, за да те запомнят като олимпийски шампион – каза селекционерът на класиците Армен Назаря, който зад гърба си има две олимпийски титли. - Дай, Боже, да стигнем до медали и те сами да си изберат цветовете им. Виждате колко е тежко да се бориш с такава конкуренция от цял свят. Готови сме за битките, ще се борим, дано имаме и късмет.”


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!