Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия победи Левски на "Герена" с 2:1

Снимка: Спортал

Славия победи Левски с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов" в среща от първия кръг на новото ни първенство.

В 12-ата минута Томбак от Славия проби отдясно и намери Макрлиос, който стреля от разстояние в левия стълб на домакините. 

Левски поведе в 16-ата минута. Боби Цонев стреля, топката рикошира в Томбак и с късмет попадна в Марин Петков, който моментално насочи топката към вратата, коженото кълбо срещна горната греда и спря в мрежата за 1:0. Попадението е негово четвърто със синята фланелка.. 

При първото нарушение на играч на Левски, което бе извършено от Боби Цонев, Славия изравни в 22-ата минута.. При центрирането Емил Виячки бе изпуснат от Александров и Хубчев, като от два метра прати топката в мрежата. ВАР разгледа ситуацията, но попадението беше зачетено. 

Лошата новина за Живко Миланов дойде в 41-ата минута, когато капитанът Ради Цонев се строполи на земята без съприкосновение. След лекарската намеса стана ясно, че той няма да продължи и бе заменен принудително. Много активният до този момент Цонев има разтежение, а капитанската лента отиде на ръката на брат му Борислав.

В 68-ата минута Калоян Кръстев беше изведен от центъра на терена, напредна и прокара топката покрая вратаря Пламен Андреев. 2:1 за Славия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!