Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в разписанието на влакове заради ремонт на гара Синдел

| обновено на 27.07.21 в 07:56
Снимка: БДЖ

Заради ремонта, който се извършва на гара Синдел от 27 юли до 6 август, предстоят промени в организацията на влакове за определени часови интервали, като за нощните влакове няма да бъдат въвеждани ограничения. Ситуацията с ремонтните дейности ще наложи да бъде използван и автобусен транспорт, който ще бъде осигурен от държавните железници и няма да се налага пътниците да закупуват други билети.

Промените в движението на влаковете ще бъдат разделени в два периода - от 27 до 31 юли ще бъде променена организацията на движение на три бързи и  два пътнически влака между Варна, Провадия и гара Юнак - Варна.

Пътниците от тези влакове ще се превозват с автобуси в част  от разстоянието между посочените гари.

Вторият период от променената организация на влакове е от 1 до 6 август и той ще засегне движението на два бързи и три пътнически влака и отново ще има извършване на превози с автобуси на част от разстоянието, обяснява инж. Ивайло Георгиев, ръководител отдел „Организация на превозите“ в БДЖ Пътнически превози:

„Пътниците, които пътуват по направление Варна, на гара Провадия от направление Плевен към гара Варна ще направят прекачване от влаковата композиция на автобуси. С автобусите ще пристигнат до крайната си дестинация Варна. По обратно направление автобусите ще тръгват от гара Варна до гара Провадия и от там пътниците ще направят трансфер на влакова композиция. Превозът с автобуси не предполага допълнително заплащане от страна на пътниците. Те пътуват с влаковите документи за превоз“.

От БДЖ казаха още, че следят ситуацията с броя на превозваните пътници, за да не се стига до ситуация, пътуващите от влаковете да са повече, отколкото може да превозва един автобус:

„Ако се появят в последният момент повече пътници, нашият персонал във влаковете сигнализира на оперативните служители и фирмата изпълнител, която извършва тези превози има готовност за осигуряване на допълнителен брой автобуси според нуждите“.

За нощните влакове в посочените дни не се предвижда да има промени.

„Ние отчитаме факта, че пътуващите предпочитат предимно нощните влакове и затова те няма да имат корекции по маршрута“.

За „Хоризонт“ инж. Ивайло Георгиев каза, още че е добре пътниците от рано да проверят за разписанието и промените на влаковете. Подробна информация  е поместена на сайта на компанията и в електронното разписание на БДЖ. Там  са описани часовете на тръгване и пристигане. Има информация и за прикачването на автобусите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени