Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават усилията за пълно потушаване на пожара на сметището край Дупница

Снимка: МОСВ

Огнеборците продължават работа за пълно потушаване на пожара, възникнал на сметището край Дупница. От снощи огънят е загасен, но продължава да дими. Въпреки това не е отчетено замърсяване на въздуха в района на сметището, обявиха от Министерството на околната среда.

Гасят се локални огнища в дълбочина, има осигурено постоянно дежурство на сметището, каза говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

На терена са закарани водоноски, прави се и запръстяване, добави говорителят на общината Христо Апостолов.

"Чистят горе още - пръскат, запръстяват, горе пак си има пожарна, водоноска. Няма (огън). Вече не е както в петък, леко си дими".

Няма превишаване на средночасовите норми на показателите за качеството на атмосферният въздух в местността "Злево" край Дупница, обявиха от екоминистерството.

Непосредствено след полученият сигнал за пожара в петък мобилна автоматична станция на Изпълнителната агенция по околна среда започна 72-часово замерване на показателите за качество на атмосферния въздух в района.

Мобилна станция прави денонощни замервания за качеството на въздуха в Злево, където в петък тръгна пожар на закритото градско сметище; Снимка: МОСВ

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна