Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Лагера на Бялото братство ще спазват всички Covid ограничения

Снимка: БГНЕС

В Лагера на Бялото братство, наричан и Лятна духовна школа , чието изграждане до второто  - Рибното езеро, на Седемте рилски езера вече започна, ще се спазват всички ограничения и противоепидемични мерки срещу Covid-19, каза за Националното радио комендантът на лагера Атанас Атанасов.

Изграждането на лагера на Бялото братство ще продължи до 31 юли, когато ще пристигнат и първите последователи на Петър Дънов от страната и чужбина .Разрешената територия за лагера е от 1,1 декара площ край Рибното езеро,  на която могат да се опънат до 200 палатки. Комендантът на лагера Атанас Атанасов:

"Хигиената е на първо място и най-вече каквото ни се дава като норми трябва да го спазваме и за дезинфекнатни, и за други препарати, каквото трябва, но имаме хигиенисти-специалисти, които знаят как егологично всичко да бъде на такава територия за ползване. Даже миналата година, която беше епидемична, нямаме нито един случай. Даже следяхме местните, които са участници, дали някой не е преминал, тъй че нямахме случай миналата година. Дори месец след това никой от участниците не беше пострадал, най-малкото да има някакви признаци".

В програмата на Дуповната школа е записано и почистване на района на 17 август, два дни преди танца Паневритмия.  Качвавето на туристи и на багажа им става само с коне. Цената на транспорта е 30 лв. за кон,  с ограниение до 60 кг.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.