Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 училища в Ямболско са кандидатствали за безплатна лятна почивка на учениците

Снимка: Гергана Хрисчева

Засилен интерес към Националната програма „Отново заедно“, отчитат от Регионалното управление на образованието в Ямбол. За безплатна лятна почивка на своите ученици са кандидатствали от 16 учебни завадения. Целта на програмата е да социализира отново учениците, след дългите месеци дистанционно обучение, заради Covid-19.  

510 ученици от 16 училища ще прекарат част от лятната ваканция в морски или планински курорт, посочи Стефка Делчева от регионалното управление в Ямбол. 

"По- голямата част от училищата, 13 на брой, са от град Ямбол. Едно училище има от град Стралджа, профилираната гимназия в Елхово и Началното училище от село Крумово, община Тунджа". 

Ученическите групи ще ползват шестдневен летен отдих в периода от 27 юли до 15 август. Туроператорските фирми са избрани от педагогическите съвети в училищата, а предпочитаните дестинации са морските курортите както по северното, така и по южното крайбрежие. Две групи са пожелали да почиват на планина и ще бъдат настанени в бази на курортите Пампорово и Трявна. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени