Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5-годишно дете почина, след като беше блъснато от възрастна жена

| обновено на 26.07.21 в 12:51
Снимка: Радио Пловдив

Полицията разследва  инцидент в пловдивското село Ръжево Конаре, където към 17:30 ч. вчера 5-годишно дете загина, след като бе блъснато от лек автомобил, управляван от 69-годишна медицинска сестра. На място екипите на МВР са ѝ направили тестове за наркотици и алкохол, като те са били отрицателни. 

За радио Пловдив кметът на селото Димитър Гинов каза, че детето, което е било оставено без надзор, е изскочило зад спрян автобус и веднага след сблъсъка медицинската сестра му е оказала долекарска помощ. "Тя е уважавана жена от селото, която до ден днешен работи в Пловдив, тя е отивала на работа с колата си в този момент, като е ясно, че не е карала с несъобразена скорост"

Кметът каза също, че "родителите на детето отчитат, че е оказана помощ от страна на жената и също поемат вина за инцидента, тъй като детето е било оставено безнадзорно". 

"Те са сезонни работници, които в рамките на последните две-три години идват за няколко месеца да работят на полето. Докато те са на къра живеещите в района казват, че децата са оставяни напълно сами, не се обучават, не ги гледа някой". 

Кметът допълни, че в селото не стават често такива инциденти и че напрежение там няма. 

По случая е образувано досъдебно производство за убийство по непредпазливост, като медицинската сестра е задържана за 24 часа. Максималната присъда, която се предвижда за това престъпление е от 2 до 6 години лишаване от свобода.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени