Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В БСП е обичайно да има вечно заподозрени и врагове с партиен билет

Калоян Паргов: За БСП започна вътрешният катарзис

Калоян Паргов
Снимка: БГНЕС

"В БСП е обичайно да има вечно заподозрени и врагове с партиен билет". Това заяви пред БНР Калоян Паргов, председател на Софийската организация на БСП. Той определи протеста в неделя пред централата на партията като "спонтанен израз на гняв и тревога за съдбата на БСП".

По думите му протестиращите са представлявали част от членовете на социалистическата партия и некоректно са били квалифицирани от лидерката Корнелия Нинова за "хора, представляващи единствено себе си".

"Високата подкрепа за Нинова, дадена ѝ на последните вътрешнопартийни избори, беше съчетано със задача да спечелим следващите парламентарни избори. За съжаление инкасирахме две поредни тежки загуби. Това започна да се анализира вчера на заседанието на "Позитано" 20. ... Със сигурност до края на годината ще има Конгрес, който да е на единството".

Паргов коментира, че за БСП е започнал вътрешен катарзис, през който ще минат и останалите политически субекти, тъй като цялата политическа система в страната е в криза.

Той посочи, че това преосмисляне на ситуацията в БСП може да мине през оставката не само на Нинова, но и на много други хора.

Председателят на Софийската организация на социалистите обясни, че пленума на БСП е дал мандат за разговори за бъдещо управление и с ИТН, и с ИСБГНИ, и с ДБ.

Интервюто на Снежана Иванова с Калоян Паргов в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна