Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите на няколко пътя в Кюстендилско са спрени

Снимка: БНР

Спрени са ремонтите на 3 участъка по пътя Кюстендил-София през Конявския Балкан и по направлението Кюстендил-Бобов дол след решението на Пътната агенция да прекрати работата по всички обекти от пътната инфраструктура в страната заради липса на финансиране, казаха от фирмите изпълнители.

Не започват ремонтите по още два участъка, които трябваше да започнат преди седмица.

В средата на март стартира ремонтът на 5 км от първокласното трасе през Конявската планина в участъка от с. Цървеняно до границата с област Перник.

Строителните работи в този участък трябваше да бъдат завършени до края на юли. Проектът е за 6,7 млн. лева.

Започва ремонтът и на около 13 км в участъка Коняво - Горна Гращица - Таваличево - Горна Козница на пътя Кюстендил-Бобов дол. Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е на стойност 8,9 млн лева. 

Вече трябваше да  започне поетапният ремонт на още два участъка от първокласния път Гюешево - Кюстендил,  7 км - отсечка между селата Вратца и Жиленци и участък от Коняво до с . Цървеняно за  8 мил. лева. Срокът за завършването на строителните работи е до края на годината.

В перспектива трябва да започне и ремонт на пътя Кюстендил-ГКПП-Олтоманци на границата със Сърбия, вече са направени необходимите замервания по трасето.

Инж. Милчо Георгиев, шеф на Пътно поддържане-Кюстендил, изпълнител на някои от обектите в партньорство на пернишка фирма:

"Всичко е спряно до второ нареждане. Чакаме! Ако възложат - правим, ако не възложат - не правиме".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна