Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Малка книга за голямата история“ ни запознава с развитието на човечеството

Снимка: ciela.com
Деца от България ще разговарят с астронавти на международната космическа станция. Инициатива е част от събитието "Ало, космос. Говори България".

В „Малка книга за голямата история“ можете да откриете ключови факти и идеи от историята, астрономията, физиката и биологията. Автори са Иън Крофтън и Джереми Блек.

Тази книга не се занимава с историята в академичен, научен смисъл. Не случайно се каза "Малката книга за голямата история. Това е наистина малка лесно смилаема книга в размер на няколко стотин страници, която се спира върху някои етапи от развитието не само на човечеството, но и на земята като цяло и ги разглежда през нашата призма, каза за БНР Христо Димитров, преводач на книгата.

По думите му това е книга за всеки, който се вълнува от развитието на планетата, на човечеството и не толкова в чисто хронологичен план.

"Това е книга за всеки, който се вълнува от нашето място и как сме стигнали дотук. В този ред на мисли това е книга, която би ангажирала абсолютно всеки - от историци до футуролози, защото в целия този план на излагане на нашата история не само като човечество, но и като планета ние стигаме до фазата, в която неминуемо гледаме напред“.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна