Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учители от неделни училища в чужбина на работна среща във ВТУ

Великотърновски университет
Снимка: www.uni-vt.bg

Учители от българските неделни училища в 10 европейски държави се събират на работна среща от днес до края на седмицата във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Те ще обсъдят проблемите си и ще представят добрите практики, които са въвели.

Третата международна „Еразъм+“ седмица „Българските училища зад граница“ събира във Великотърновския университет 45 учители, които ще дискутират обучението по български език, география и история на България в българските неделни училища в чужбина.

В програмата е включена среща-разговор с Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ към МОН, както и представяне на новия комплект учебници „Български език за чужденци“ на авторските колективи на Великотърновския университет.

Международната седмица ще съдейства и за организиране на студентски стажове в българските неделни училища в чужбина.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.