Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се ваксинира срещу Covid-19

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира днес с препарата срещу Covid-19 на „Модерна“ на живо в страницата му във Фейсбук.

Борисов заяви, че така е решил да даде пример и да призове хората да се имунизират срещу коронавируса:

„Аз съм против задължителните неща, но именно затова трябваше с много обяснения от вас, от докторите, за да може да се постигне колективен имунитет, ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да отиде да се ваксинира. 650 хиляди не са малко хора, защото няма по-ценно от човешкия живот и здраве“.

След Борисов се ваксинира и неговият заместник в партията Томислав Дончев, както и бившият вътрешен министър и настоящ депутати от ГЕРБ-СДС Младен Маринов.

Лидерът на ГЕРБ призова още преди дни всички депутати на партията да се имунизират, за да дадат личен пример и да убедят повече хора да си поставят ваксини. Тогава той посочи, че ваксинационният процес в страната трябва отново да набере скорост и да достигне 30-40 хиляди ваксинирани за ден, като в същото време пое ангажимент да се ваксинира, въпреки че вече преболедува Covid-19 и все още има голямо количество антитела.

Втората доза на ваксината срещу Covid-19 трябва да бъде поставена на 24-ти август.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени