Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В платформа за образование и игра дискутират решения за климатичните промени

Снимка: climaltproject.eu

Младите хора живо се вълнуват от климатичните промени. Доказателството не са само активисти като Грета Тунберг.

Преди около 2 години и половина Радостина Славкова от сдружение „За Земята“ дава своето съгласие на международен младежки лагер за климата, че има нужда от повече съдържание по темата на родните езици.

Дава се старт на проекта ClimAlt.

„Партньорите ни са от Италия, Хърватия, Дания, както и организация, базирана в Индия“, разказа пред Радио София Радостина.

По проекта се създават образователни материали, които да свободно достъпни.

Основна част е онлайн курс, в който се включват над 500 млади хора от 26 държави с помощта на отворена платформа за електронно обучение.

Там се дава подробна и любопитна информация за причините за климатичните промени, обяснява се какви са въздействията върху екологичните и социално-икономическите системи, не са пропуснати и решенията, възможните алтернативи. Може да се гледат видеолекции, да се намери допълнителна литература, както и тестове.

„Черешката на тортата беше образователната игра „Климатични герои“. Това е игра на карти на принципа: изпълни предизвикателството и предай нататък. Категориите са посветени на решенията за справяне с климатичната криза. Няма ограничение за броя мисии, в които може да се участва. Има предложения и помощни материали и за преподаватели“, каза още Радостина Славкова.

Чуйте повече по темата от разговора на Гергана Пейкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени