Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милиони жълти стотинки в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Близо 30 000 лева вече са събрани в благотворителната акция „Жълти стотинки“, която тази година ще подпомогне с апаратура отделението по неонатология в шуменската болницата. Това каза за Радио Шумен Милена Ламбрева, координатор и участник в кампанията.

"Точната сума е 28 745 лева, сред които имаме суми от постоянния пункт в Шумен от 2668 лева и 69 стотинки, както и едно много хубаво дарение от детска градина "Изворче" в Шумен на стойност 1345 лева и 19 стотинки. Свързах се вече с д-р Лиляна Куздова - началник на неонатологичното отделение. Разбрахме се, че първо ще купим видеоларингоскопа, а след това започваме да събираме оферти за апарата за кръвно-газов анализ. Така че, шуменци да се включват активно в кампанията, защото това е годината, когато можем да направим много за детско и неонатологично отделение", посочи тя.

Постоянният пункт, в който шуменци могат да предават жълти стотинки, се намира в сградата на Мото клуб "The Devils" на ул. „Добруджа“9. Дарения, могат да се превеждат и директно по банковата сметка на Сдружение „Съзидание 2012“.

Над 500 000 лева са събрани от началото на акция „Жълти стотинки“ - деца помагат на деца през 2008 година. Дарено е оборудване на отделения за 17 болници в страната. През 2021 година столица на кампанията е Шумен. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!