Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Ловеч организира занимания за деца

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч
Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

За поредна година Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч организира интересни занимания за деца.

Всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа се провеждат занимания в Културно-образователния център "Д-р Васил Радославов" в стария квартал "Вароша" в рамките на инициативата "Лятна читалня".

"Имаме деца, които са дошли от чужбина. Забавляваме се, играем, четем и всеки път за нас е хубаво, защото и родителите с голям интерес идват и това означава, че нашата лятна читалня се развива в добра посока. Успяваме да привлечем не само децата, но и техните родители", каза за БНР ръководителят на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека Албена Йончева.

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч     Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

Инициативата "Забавно лято" се организира за 15-та поредна година не само в Ловеч, но и в други населени места на територията на цялата област.

"Има интерес не само, защото се включват деца и техните баби, защото имат нужда през лятото да се забавляват. И това се усеща в тяхното желание, емоции, в техните погледи, усмивките", допълни Йончева.

От 5 години десетокласникът Виктор Николаев е доброволец. Да помага на хората и особено на децата е негова кауза, защото той участва и в много благотворителни инициативи.

"Освен, че ми идва отвътре, харесва ми, когато правим хората щастливи. Усмивката по лицата на децата е нещо незаменимо", каза Виктор Николаев.

Занимания за деца, организирани от Регионалната библиотека в Ловеч  Снимка: Регионалната библиотека в Ловеч

За първа година Регионалната библиотека в Ловеч организира и интересен фотоконкурс "Лято на село". Той е за деца в две възрастови групи - за деца от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12-ти клас.

"Интересен е, но в същото време провокативен, защото много деца са изпратени за радост на баба и дядо на село. За да не си играят само с телефоните решихме да ги предизвикамe, защото от нашите спомени най-хубавото е прекарването на лятото при нашите баба и дядо", допълни Албена Йончева.

С получените снимки ще се организира изложба. Снимките можете да изпратите до 15 септември на адреса на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!