Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 50 часа с музика гарантира Sunland by Exit на плаж Перла

Над 20 000 човека се очаква да привлече за три дни новият плажен фестивал Sunland, част от Exit. На плаж Перла ще дойдат десетки изпълнители от цял свят, подкрепени от солидна доза българска музика. 

Територията на Sunland у нас ще се простира на цели 130 декара, обособени от 3 км. граница на фестивала, което гарантира, че ще бъде спазено здравословно разстояние между публиката, разказа Десислава Олованова, от ПР агенцията на събитието.

"България е пилотният, тестови проект на Exit да излезе от зоната си на комфорт, извън традиционните места, на които се провежда. Те много харесват локацията, защото Перла е един от най-прекрасните плажове. Има инфраструктура, която позволява провеждането на голямо събитие.

Sunland by Exit се провежда при перфектни условия на сигурност. Фестивалът е подкрепен от Световната здравна организация, Министерствата на туризма и на здравеопазването в България. Взети са абсолютно всички мерки." "

Олованова издаде, че интересът на изпълнителите към Sunlandby Exit e изключително голям.

"С изключение на Exit, който се проведе преди десетина дни в Нови Сад, няма друг фестивал в Европа, където да се проведе. Дания, Холандия, Германия, Франция са буквално блокирани и затворени, там не се случва нищо."

Над 50 часа с музика включва програмата на фестивала. Феновете ще могат да избират между четири сцени, на които ще се качат толкова различни изпълнители. 

Една от сцените ще бъде не на плажа, а в морето.

Към NinaKraviz, OFENBACH и S.A.R.S. се присъединяват нова вълна от български и чуждестранни артисти. Сред тях ще са  IAMDDB, Matador, звездата на сръбската техно сцена – Tijana T, босненското дуо After Affair, израелският хаус продуцент GUY J и DJ-ите от METROPOLIS.

На друга сцена може да бъдат чути и Ъпсурт, Руши, Анимационерите, Керана и космонавтите, Jeremy?, WICKEDA, Preyah и още, и още...

"Буквално всеки ден се добавят нови изпълнители към програмата на фестивала. И това е абсолютно нормално в сегашната ситуация."

Организаторите са осигурили паркинг и превоз с автобус до най-близките населени места.

Sunland by Exit на паж Перла ще бъде в три дни от 29 - 31 юли на плаж Перла. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна