Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция горят десетки горски пожари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция горят десетки пожари. Властите разследват като умишлен палежа, който предизвика вчера пожар североизточно от Атина. При него  изгоряха къщи и коли.

От Гражданска защита предупреждават за изключително внимание в областите Атика, Пелопонес, островите Хиос и Самос. На тези места е изключително висок рискът от пожари днес и в следващите четири дни.

Полиция и части на армията охраняват рискови райони. Под пълна забрана е паленето на огън в близост до гори, като арестуват нарушителите.

Силни части на пожарната с 40 огнеборци, 12 коли и четири самолета се опитват да овладеят огнената стихия в област Ахаиа на полуостров Пелопонес. Засега огънят не застрашава жилищни райони, съобщават пожарникарите, но призовават жители и туристи да са изключително внимателни.

В област Атика до старото летище на Атина гасят пожар по въздух със самолети. 

Високи температури над 40 градуса и вятър е "опасен коктейл от условия за пожари", предупреждават чрез медиите от Гражданска защита.

Вълната с много високи температури, която започва от днес, ще продължи около седмица са прогнозите за Гърция. Пътна полиция съветва да се избягва пътуване през деня. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени