Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел върна "зеления пропуск" за масови прояви с над 100 души заради ръст на Covid случаите

Израел върна "зеления пропуск" за масови прояви с над 100 души заради увеличаващите се случаи на коронавирус. Правителство също така може да разреши прилагането на трета доза от ваксината на "Пфайзър"/"Байонтек" на хората над 60 години, съобщават израелски медии. Мярката ще даде възможност за наблюдение на ефективността на бустер ваксината.

Американският президент Джо Байдън се очаква да обяви по-късно днес, че цивилните федерални служители ще трябва да избират дали да се ваксинират или да се подлагат редовно на тестове за коронавирус, като спазват мерки за социална дистанция и ограничения за пътуванията. Отказът от имунизация няма да води до риск от уволнение.

Технологичните компании "Гугъл" и "Фейсбук" обявиха по-рано, че ще изискват от всички служители, които работят присъствено, да бъдат ваксинирани. Правилото ще бъде наложено първо в централата на "Гугъл" и другите офиси в Съединените щати, а след това и в представителствата в над 40 страни.

По данни на Франс прес, за осемте месеца от началото на ваксинационната кампания по света са били поставени над 4 милиарда дози ваксини срещу Covid-19. Най-много са в Китай  - 1,6 милиарда, Индия с 451 милиона и Съединените щати с 343 милиона дози.  

Белгия ще успее да постигне целта за ваксиниране на 70 на сто от пълнолетните граждани до началото на август, според местните здравни власти. Всички пътници, пристигащи в Германия, ще трябва да представят удостоверение за наличен имунитет срещу Covid-19 чрез ваксинация или преболедуване. Мярката идва на фона на притесненията, че при завръщането на много германци от туристически пътувания ще се стигне до четвърта вълна на заразата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени