Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нива с марихуана край село Брястовец

Снимка: ОД на МВР Бургас

Полицията задържа шестима за отглеждането на нива с конопени растения край с. Брястовец. На трима от тях са повдигнати обвинения, а мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа, информират от полицията.

В сряда в селото служители от отдел „Криминална полиция” задържали семейство от с. Дъбник и 26 годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до с. Брястовец. Тя е ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети: 3 кг. марихуана и две торби с канабис. След щателен оглед е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

В лек автомобил с бургаска регистрация, собственост на 44-годишния „градинар” от с. Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка са открити и иззети 500 гр. марихуана. В жилището на 26-годишния несебърлия също е открита марихуана.

Паралелно с действия по задържане в с. Брястовец, в района след кръговото движение между Поморие и с. Каменар, служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие спрели лек автомобил с бургаска регистрация. В него се придвижвали двама 26-годишни мъже от Ахелой. В багажника на колата е открита и иззета торба с около 100 гр. марихуана, а в дома на единия от мъжете са намерени 8 000 лв., за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел „Криминална полиция” съвместно със служители от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР - Бургас задържали 30-годишен несебърлия, в чийто дом, разположен на несебърската улица „Отец Паисий“, е намерена също марихуана.

По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от служителите на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ към ОДМВР - Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна