Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. д-р Александър Христов: „Има такъв народ“ няма политически опит и това си личи

Снимка: Катя Василева

Събитието на седмицата се очертава да се случи днес и от това ще произтекат много последици, коментираха в студиото на радио София доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Те откроиха като основен проблем липсата на комуникация от страна на първата политическа сила „Има такъв народ“.

„След като няколко пъти експерти повдигаха темата за нуждата от диалог, стана ясно, че такъв диалог трудно се постига. „Има такъв народ“ няма политически опит и това си личи“, каза доц. д-р Александър Христов.

Изненадва упорството на ИТН да управляват страна, при условие, че не са абсолютен лидер на изборите, коментира Даниел Киряков.

„Липсата на комуникация ги поставя в позиция да събират лайкове във Фейсбук и всички нас „на тръни“ да разберем какъв ще е проектокабинета“, каза Киряков.

Юристът Петър Илиев вероятно ще бъде предложението на „Има такъв народ“ за министър-председател.

„Биографията на предполагаемото предложение на ИТН е интересна. Нормално е когато е една личност, която не е била известна до този момент, името й да предизвика такива реакции. Това е чисто комуникационен проблем“, отбелязаха експертите по комуникация.

Те коментираха, че политическите партии нямат полза от нови избори и засегнаха темата за политическия език.

„Народняшкото отношение към избирателите и българския народ ни е завладяло повсеместно. Критичното ни мислене на моменти липсва“, каза Даниел Киряков. 

Той засегна и темата за ваксинацията срещу Covid-19. По думите му, на преден план трябва да излизат медиците, които се основават на фактите, които се изнасят от Световната здравна организация. Трябва да се филтрират манипулационните публикации, които подкопават доверието във ваксините, отбеляза Киряков.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!