Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Блажева: Добрият презентатор трябва да вярва в каузата, за която говори

Снимка: Катя Василева

Пандемията от Covid ни даде възможност, поне за кратко, да си мислим за това кои са важните неща. Covid доведе до това да се ускорят процеси в корпоративния свят, които вече съществуваха. Това каза в студиото на радио София Виктория Блажева – първи вицепрезидент и директор “Стратегия и бизнес” в една от най-големите банки у нас. Тя коментира темата „Има ли корпоративен живот без презентации?“

Презентацията е един чудесен комуникационен инструмент, само че ние забравяме какво реално е презентацията. Ние сведохме презентацията до това да направим слайдове, да ги напълним с думи и да кажем „виждате ли ми екрана?“. Това не е презентация“, каза Виктория Блажева.

По думите й, да презентираш не означава да споделяш презентацията. Да презентираш означава да направиш нещо разпознаваемо.

„Аз вярвам, че всеки човек може да се научи да бъде добър презентатор. Първото нещо, което му трябва на човек, за да бъде добър презентатор е каузата, в която вярва, причината заради, която говори. Ако човек вярва в това, което говори, непременно хората ще го усетят“, разказа Виктория Блажева.

Тя добави, че 55% от комуникацията е невербална и добрият презентатор не трябва да го забравя. По думите на Блажева, практиката е едно от най-важните неща за добрия презентатор.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Виктория Блажева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна