Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият олимпийски медал на Сан Марино развълнува и Италия

Снимка: архив

Първият олимпийски медал в историята на Сан Марино развълнува не само жителите на тази малка държава на Апенинския полуостров, но и цяла Италия. Дължи се на бронзовото отличие на Алесандра Перили в дисциплината „трап” в спортната стрелба. 

Местното за Сан Марино издание „Либерта” помества изказване на посланика на страната в Япония Манльо Кадело, с което той, развълнуван от случая, приветства гражданите на тази малка държава, която се намира недалеч от италианската ривиера на област Емилия-Романя. „Сан Марино постигна исторически резултат и съм горд и щастлив от медала на Алесандра Перили. Още от самото начало, когато се срещнах с Олимпийската делегация, имах добри предчувствия. Мисля, че можем да мечтаем за още такива резултати в другите резултати в другите състезания”, казва посланик Кадело.

В Токио Сан Марино участва с петима спортисти и има шансове за медали в свободната борба и отново с Алесандра Перили в скейт стрелбата.

Всички италиански всекидневници отразиха нейния паметен олимпийски медал. Изтъква се, Перили е родена в Италия - в Римини. До 18-годишна възраст е била с екипа на Италия. След това приема гражданството на майка си, за да се избегне фамилна конкуренция със нейната сестра Арианна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!