Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симон Байлс се оттегли от още два финала

Симон Байлс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската гимнастическа асоциация потвърди, че четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс няма да вземе участие във финалите на прескок и успоредка.

„След последвалите консултации с медицинския екип Симон Байлс реши да се оттегли от финала на прескок и успоредка. Състоянието ѝ ще бъде оценявано ежедневно, за да се прецени дали ще участва във финалите на земя и греда“, се казва в официалното съобщение.

Уникалната  състезателка в спортната гимнастика започна отборната надпревара при жените, но след първия уред сложи край на участието си. След това уточни, че решението ѝ е свързано с психичното ѝ здраве. Байлс пусна лично обяснение в социалната мрежа Инстаграм с видео, на което се вижда едно нейно падане.


„За всички, които казват, че съм се отказала – не, не съм се отказала, умът и тялото ми просто не са синхронизирани, както можете да видите от видеото“, пише американката. Тя уточни, че е и преди е имала подобни проблеми, но никога не са се случвали по време на състезания. Понякога са необходими седмици, за да се върне към нормалното си състояние.

Във финала на прескок Байлс ще бъде заменена от своята съотборничка МиКайла Скинър, а в този на успоредка от французойката Мелани де Жесус дос Сантос.

Симон Байлс е на 24 години. Тя е четирикратна олимпийска шампионка от Игрите в Рио де Жанейро 2016 година, когато спечели злато във финалите на земя и прескок, в индивидуалния и отборния многобой, а също така спечели бронзов медал на успоредка. Байлс е и 19-кратна световна шампионка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени