Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов: Изпълних целта си и ще играя на US Open

Един от най-успешните ни тенисисти - Димитър Кузманов от няколко дни вече е в България, след като участва в поредица от турнири. На връх рожденият си ден Кузманов беше гост на 10-то юбилейно издание на гала-спектакъла „Нощ на звездите“, което се проведе на Античния театър в родния му Пловдив.

„Доста съм доволен, тъй като изпълних целта си – да си гарантирам участие на последния турнир от Големия шлем US Open. Събрах нужните точки, играх добре. Сега остава да се съхраня, да съм здрав и да чакам участието си в Ню Йорк в края на август. Чувствам се много добре, в много добра форма съм. Надявам се, сега да си почина добре и да започна подготовка. Това е много важно. Подготовката ми започва в средата на другата седмица. Ще имам на разположение 17-ет дни. Заминавам за Ню Йорк на 17 август и на 23-ти се очаква да е първия ми мач“, това сподели специално за БНР Димитър Кузманов.


ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ:

„Следя абсолютно всичко, което се случва на олимпийските игри, във всички спортове. Олимпиадата е върха на всичко. В тенис, най-голям интерес в мен пробужда Новак Джокович. Той е най-голямото явление на тази Олимпиада. Голям успех постигнахме с Тони Костадинова. Искам пак да я поздравя. Пожелавам успех на всички, защото те ни карат да се чувстваме горди и ни мотивират"

ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА:

"Носи ми изключително удовлетворение да се занимавам с благотворителност, да помагам и да бъда пример. Това е задължение и дълг , заради феновете, които имаме в България и с това, че сме доста разпознаваеми. Можем да дадем гласност именно на такива събития, от които хората имат болезнена нужда. Въпреки, че събрахме доста голяма сума, не можахме да помогнем в предишната кауза. Сега, с мен се свързаха майки на деца с рядко онкологично заболяване. Обясних им, че за съжаление няма да мога да събера всички спортисти, защото ситуацията е различна. Те, всички са по състезания, аз отсъствам от България доста дълго време. Обещах им, че мога да дам гласност чрез социалните мрежи. Моите приятели, всички спортисти, отново се отзоваха и успяхме, макар само с един артикул, моята ракета, да съберем 1 800 лева. Благодаря им"


СПОРТЪТ И ПОЛИТИКАТА:

"Винаги съм подкрепял Християна в нейните начинания. И сега, когато реши да се занимава с политика и стана депутат, пак съм зад нея. Смятам, че млади хора, хора, които имат опит, конкретно в спорта, трябва да им се даде път. Нужна е промяна. Младите хора с опита, които имат, с желанието, което имат могат да променят нещата към нещо по-добро"


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени