Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Слави Трифонов трябваше да е кандидат за премиер

ГЕРБ ще съдейства за съставянето на правителство

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

В първи коментар за кандидата за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че този пост е трябвало да бъде зает от Слави Трифонов, за да може „да озапти“ партиите, припознати като политически партньори:

„Това момче прекрасно даже и симпатично ми се вижда. Сигурно има качества и ще се научи, но той няма неговото самочувствие да взима решения. Трябва да му ги даде Слави. По-добре Слави да започне шест месеца, да ги подреди и след това да ги остави. Но в началото, когато трябва да правят кворум, трябва да се вземат решения в парламента без лидерството на Слави няма да стане“. 

По време на посещение в Котел Борисов подчерта, че правителство трябва да бъде съставено и ГЕРБ ще съдейства за това, защото, по думите му, при трети избори това ще бъде по-трудно: 

„Даже съм готов, 63 депутати сме с ГЕРБ-СДС, предполагам и СДС ще ме подкрепят, ако трябва, когато гласуват правителство, да излязат за половин час, да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността. При трети избори е по-невъзможно да се направи правителство от сега“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна