Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън ще стартира първи в Унгария

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Люис Хамилтън с болид Мерцедес бе най-бърз в квалификацията за утрешното състезание от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - за Голямата награда на Унгария, и ще стартира от първата позиция.

Седемкратният световен шампион и отборът на Мерцедес излязоха победители в надлъгването на пистата „Хунгароринг“, след като и вторият пилот на шампионите Валтери Ботас изпревари лидера в шампионата Макс Верстапен от Ред Бул в борбата за второто място. 

Верстапен реши да направи последната си обиколка в самия край на надпреварата, когато бе забавен максимално от Люис, който се движеше с прекалено ниска скорост в подхода за първи завой. Така Макс не успя да подобри времената и на двамата пилоти на Мерцедес и остана едва трети. 

В същото време другият пилот на Ред Бул Серхио Перес не успя изобщо да стартира последната си бърза обиколка, но въпреки това запази четвъртата си стартова позиция. 

На пето място като най-бърз от пилотите извън лидерите от Мерцедес и Ред Бул се класира Пиер Гасли от отбора на Алфа Таури. Французинът, който се превърна в лидер на тима си, продължава с много силното си представяне през тази година. 

Младата звезда на Макларън Ландо Норис отново очарова в квалификационни условия и записа шесто време. По този начин британецът остави зад гърба си на седмо място много бързия в една обиколка Шарл Лекер от Ферари. 

Френският пилот на Алпин започва да възвръща формата си и победи опитния си съотборник и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо. Испанецът днес не успя да се представи на ниво и остана едва девети. 

Подреждането в топ десет допълни Себастиан Фетел от отбора на Астън Мартин. Четирикратният световен шампион направи само един бърз опит и не успя да се пребори с пилотите на Алпин пред себе си.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна